AKTUELLT och Nytt

Publicerat  4 aug 2018

Nya öppettider                   Från Augusti ---->

Från augusti 2018 gäller sensommarens  nya öppettider.
Till allas stora glädje har vi från och med i år haft öppet även lördagar.
MEN, de nya tiderna blir från nu i augusti är:
Söndagar kl.13-16
samt som tidigare varannan torsdag, (jämna veckor)  kl.15-19

Publicerat  29 juli 2018

Utställningen Caproni till F 7.

Utställningen som blev en succé.
Anhöriga och besökare har lovordat besöken på muséet i sommar. Men nu har vi haft öppet sista lördagen .
CAPRONI TILL F 7 fortsätter nu på söndagar och torsdagar. Välkomna.

Publicerat  14 juni 2018

Lördagen den 30 juni är det extra länge öppet på muséet    10.00-16.00

Detta med hänsyn till att F 7 har anhörigas dag inne på flottiljområdet. Muséet är öppet för allmänheten, (men inte F 7 anhörigas dag). Under dagen ordnar Parkmässen försäljning av profilprodukter i muséet. Kortköp fungerar denna dag.

Publicerat  5 maj 2018

En ny spännande utställning Invigs 12 maj 2018.

Klockan 13.00 lördagen den 12 maj öppnar äntligen utställningen om CAPRONI TILL F 7. Utställningen pågår sedan i två sommrar, från 2018 till 2019.

Vi visar många bilder från tiden då flygplanen fanns här och vi berättar historien om detta fina flygplan som användes fel och därmed fick sitt namn svärtat. Vi berättar om varför flygplanen gick sönder som bombflygplan, och hur de sen reparerades och flögs vidare under hela andra världskriget som spaningsflygplan. Vi berättar anekdoter och om haverier på F 7.

Titta på det som finns bevarat. Titta på den maffiga... [ - hemligt än så länge- ].

Välkomna klockan 13.00 den 12 maj. Då invigs denna stora utställning med mycket spännande. Välkomna därefter att under två somrar uppleva denna utställning.

Publicerat  19 April 2018

Nya öppettider                   Från Maj ---->

Från den första maj 2018 gäller försommarens  nya öppettider.
Till allas stora glädje har vi från och med i år öppet även lördag.
De nya tiderna blir:
Lördagar och söndagar kl.13-16
samt som tidigare varannan torsdag, (jämna veckor)  kl.15-19

Dock är det stängt under midsommarhelgen!

Publicerat  5 april 2018

En ny stor utställning på gång

Den nya utställningen öppnar preliminärt lördagen den 5 maj.

Ämnet är än så länge hemligt, men det blir om svunna tider, självklart.

Publicerat  22 mars 2018

Muséet renoveras av Fortverket

Under mars påbörjades renovering av museets fasad.
Det innebär att det kommer finnas byggnadsställningar runt museibyggnaden under bortåt en månad. Även inne i museet kommer det att tidvis byggas om lite. Detta så att vi får mer ändamålsenliga lokaler och mindre  UV-ljusinsläpp, som är muséernas fasa. UV-ljus förstör nämligen samlingarna och är av ondo. Inte nog med det. Vi får mer monteryta.

Vi tackar FortV för deras förståelse och snabba renoveringsarbete. Men under tiden kan det bli lite rörigt här på vårt museum. Allt ska dock vara klart fram till 1 Maj hoppas vi.